Bir süredir Twitter paylaşımlarının kısıtlılığı tartışılıyor. Kimi kullanıcılar için 140 karakter oldukça kısa olarak tanımlanırken, kimileri için daha uzun mesajların bu ortamın ahengini bozacağı tartışılıyor. Sistemin yöneticileri pilot bir uygulama başlatarak, sınırsız değilse de, daha uzun mesajların paylaşılabilmesini denemeye hazırlanırken, bunun maliyetler bakımından etkileri de elbette şirketi meşgul ediyor. Öyle ki, Twitter milyarlarca kullanıcının anlık olarak meşgul ettiği binlerce sunucu üzerinde çalışan bir sistem ki, her bir karakter normal olarak veri yükü anlamına geliyor. Pekiyi 140 karakter olan sınır 280’e çıkarıldığında, şirketin bundan karı ve zararı ne olur?
Şirket yetkililerine göre; kimi kullanıcılar çok kısa metinler yazmak istemedikleri için Twitter kullanmıyor. Bunun yanı sıra kısa yazmak isteyenler için limitin artması da bir sorun gibi görünmüyor. Bu durumda, şirketin mantığınca bu artış, kullanıcı genliğini de artıracak ve sistemin popülerliği artacak. Yalnız elbette bu karakter çoğalışı doğrudan maliyet yükselmesine de elbette neden olacak ki, şirket yetkililerin hesaplamaları herhalde popülerliğe başlı olarak gelirin artacak olacağını öngörüyor ki, uygulama kısa sürede hayata geçecek.
Dünyada hali hazırda 3 sosyal medya platformu aktif biçimde kullanılıyor. Facebook, Instagram ve Twitter tarafından paylaşılan pastanın büyük bir kesimi Facebook ve Instagram tarafından işgal edilmişken Twitter, farklı bir yapı olma misyonunu sürdürmekte uzun zamandır ısrarlı. Facebook ve Instagram’ın kullanıcı deneyimi geliştirmelerine karşılık, Twitter’da sistem neredeyse hiç değişmedi. Bir taraftan bağlı kullanıcılarını memnun eden bu durumun, uzun vadeli olarak bir sorun olduğu, son zamanlarda sıkça tartışılıyor.
Twitter, kullanıcılarına kimlik beyanı zorunluluğu getirmiyor. Bu nedenle, kimliğinin gizli kalması koşuluyla hislerini dile getirmek isteyenler için burası bir cennet. Ancak, elbette son yıllarda artan terör olayları ve benzeri aktiviteler nedeniyle hükümetlerin şirketi kıskaca aldığı da bir gerçek. Örneğin, Amerikan Hükümeti, şirketten istediği kullanıcı ile ilgili bilgileri talep edebiliyor ki, bu da artık Twitter’ın anonimlik özelliğinin bir anlamı kalmadığını göstermekte.
Sonuç olarak, global dünya düzenine ayak uydurmak isteyen Twitter size şimdilik 280 karakter sunarak sistemini geliştiriyor. Bakalım gelecekte neler olacak ve neler göreceğiz…